Zakken in je bekken

Vrouwenreeks

Zakken in je bekken, vrouw zijn

Zes bijeenkomsten lichaamswerk, dans, meditatie, delen, oefeningen en naar binnen keren voor vrouwen.

 

Je maakt contact met je lijf en je bekken in een kleine groep vrouwen.

 

Je doet oefeningen waarmee je leert hoe je naar binnen kunt keren, hoe je meer contact kunt maken en ervaren met je eigen lijf en zijn. Je ontdekt manieren om spanning los te laten, energie te krijgen, vanuit je vrouwelijke energie. Je gaat op onderzoek in jouw vrouw-zijn, hoe dit leeft in jou en hoe je dat ervaart. Je maakt contact met de stilte en rust die aanwezig is in jezelf, in je lijf en bekken.

 

Yin en Yang

We leven in een maatschappij van doorgaan, actie en daadkracht. Voor rust nemen, stil staan en de tijd nemen is weinig ruimte. Veel vrouwen kennen dit goed: er is weinig tijd en ruimte voor zichzelf en er is veel geven aan anderen met burn out, stress, spanning en verlies van energie en plezier als gevolg. 

Als je als vrouw zorgt voor je eigen voeding en zelfzorg, kun je geven zonder leeg te lopen, doen zonder forceren, handelen vanuit flow en stroming. Dan blijft er ruimte en energie over; ook voor rust en contact met jezelf.

 

In haast, met drukte, met stress is het moeilijk om te zakken uit je hoofd in je lijf en rust te ervaren. Voor veel vrouwen is het moeilijk contact te maken met het bekken: het kan te spannend of pijnlijk zijn, als gevolg van allerlei oorzaken (trauma, pijn of afwijzing in het vrouw-zijn, bevallingen, etc).

Tegelijk is het juist zo essentieel om contact te maken met het lijf en bekken: daar zit de rust, daar zit vertrouwen, daar zit de bruisende levensenergie, daar kom je thuis.

   

Omdat die innerlijke krachtbron zo essentieel is voor vrouwen, gaan we in 6 bijeenkomsten op onderzoek en leer je: hoe je jezelf weer meer kunt voelen en voeden. Je doet oefeningen om te zakken en te rusten in je lijf en (opnieuw) contact te maken met je bekken. Dat geeft een gevoel van rust, stroming en thuiskomen.

 

De cursus

In een klein groep vrouwen ga je zelf op onderzoek, door lichaamsgerichte oefeningen, door dans, meditatie en uitwisselen.

We doen oefeningen om in contact te komen met je lijf en bekken, om (oude) pijn, gevoelloosheid, kramp, etc te verzachten, en je te verbinden met je eigen lijf, vrouw-zijn, mede-vrouwen en vrouwenlijn. 

Wil je:

  • uit je hoofd zakken in je lijf?
  • contact maken met je lijf en bekken? en de daarbij horende rust, stilte en overgave ervaren?
  • ontdekken hoe het is met je vrouwelijke organen, de psoas spieren, je heiligbeen en je bekkenbodemspieren? En thuiskomen in jezelf?
  • (oude en nieuwe) pijn, kramp en spanning in je lijf en bekken loslaten? Door adem, door beweging weer ruimte en stroming in jezelf ervaren? 
  • leren hoe je je energie zo kunt inzetten dat je niet leeg raakt, maar jezelf vult en voedt?
  • het contact met je vrouw-zijn (her)ontdekken, jouw natuurlijke kwaliteiten (weer) herkennen? Je innerlijke weten, je sensualiteit, je wilde natuur, je zachte kracht (her)ontdekken?
  • ontdekken hoe je kunt rusten in het samenzijn en delen met andere vrouwen, zonder jezelf weg te geven of het contact met jezelf kwijt te raken?

Meld je dan aan voor de training Zakken in je bekken

Oefeningen die we doen zijn (onder meer) gebaseerd op en afkomstig uit de Healing Tao, emotioneel lichaamswerk, ademwerk en bio-energetica.

Er is plek voor maximaal 10 vrouwen.

Lijfwerk voor vrouwen Arnhem

 dansen, bewegen en stilstaan;

zakken en verstillen;

ontladen en opladen;

vrouw zijn;

rust, plezier, ontspanning; 

samen en zelf;

stilte en delen;

sisterhood;

uit je hoofd, in je lijf;

yin en yang.

 

In 6 bijeenkomsten samen met andere vrouwen op reis door je vrouwenlijf. 

 

Voor welke vrouwen?

Voor vrouwen die toe zijn aan een volgende stap.

Als je voelt dat je meer wilt ontdekken in je vrouw-zijn, je sensualiteit (weer) wilt ervaren, de relatie met je vrouwelijkheid wilt (her)ontdekken, vernieuwen en verbeteren.

 

Ervaring met lichaamswerk is niet nodig, elke vrouw kan meedoen.

Wel is het fijn voor jezelf om je vrij (genoeg) te voelen met je lijf, je bekken, met zelfaanraking en met een open mind de cursus in te gaan.

Twijfel je of wil je overleggen? Neem dan gerust contact met me op.  

 

Aanmelden? Nieuwsgierig? Meer weten?

Neem contact met me op via het contactformulier of per mail.                                                                            

 

Data en tijden

Wat: Vrouwenreeks Zakken in je bekken: 

reeks van 6 keer

 

 

Data 2022-2023: 

16 december

13 januari

3 februari

17 februari

10 maart

31 maart

Tijden:

13.00 - 15.45 uur

Locatie:

Room4Yoga, Emmastraat 33, Velp

Kosten: € 215,- 

Vroegboekkorting: € 199,- bij aanmelden voor 1 december!  

 

Aanmelden of vragen? 

Neem contact met me op via tel: 06 42730608 of via 

info@lichaamswerkarnhem.nl of contact.

 

Handig om te weten:

- Het is fijn als je losse, makkelijk zittende kleding aan hebt. Vaak is het ook prettig iets van laagjes aan te doen.

- Neem zelf een dekentje mee.

- Thee is aanwezig, je kunt een flesje water meenemen en een opschrijfboekje, als je dat fijn vindt.

Ervaringen lijfwerkuurtjes

'Dit zou elke vrouw eigenlijk moeten weten. Dit is waar het over gaat in ons vrouwenleven.'         K., 55 jr 

 

Sinds de bevallingen van mijn kinderen had ik bekkenklachten. Door dit lijfwerk heb ik eindelijk weer op een fijne manier contact gemaakt met mijn bekken. Er is veel verzacht, en ik heb minder pijn.                               D. 42 jr

 

"Ik verheug me altijd erg op het lijfwerkuurtje van Mathilde. Het is zo heerlijk om weer het contact te voelen met je lichaam, de energie te voelen vibreren in je lijf. Fijn om uit je hoofd en weer in je lichaam te komen. 

Mathilde is vol aandacht bij je in de les aanwezig, zowel live als online."  - AD, 62 jr  

 

Een cadeau voor jezelf

"De lijfwerkuurtjes zijn een fijne belevenis. Je maakt contact met je innerlijk door rustige yin-bewegingen en ademhalingsoefeningen. Mathilde begeleidt je goed erin en vertelt over de oorsprong en het doel van de oefeningen. Je wordt je bewust van je lijf, zodat je daarna fijn je dag kan vervolgen. Echt een cadeautje: een moment voor jezelf."       - Ruth-Christine, 38 jr