Osho meditatie

Osho-meditatie Arnhem

Osho heeft voor de moderne/westerse mens verschillende meditaties ontwikkeld.

 

Dit zijn levendige meditaties om de (westerse) mens te helpen spanningen, onderdrukte gevoelens en vastgewortelde denkpatronen los te laten en op te lossen.

Basis van de Osho-meditaties is beweging, expressie (via je lijf en door het maken van geluid) en loskomen van je hoofd.

In elke Osho-meditatie doorloop je verschillende fases, waarin je uitgenodigd wordt expressie te geven met je lijf en/of met geluid en te bewegen in vaak chaotische ritmes.

Daardoor kun je uit je hoofd komen en de 'ballast' van spanningen ontladen. Er ontstaat ruimte, nieuwe denkwijzen en je voelt je energieker, vitaler en positiever.

 

Een Osho-meditatie in een groep doen, is heel krachtig. De energie van de groep werkt versterkend, waardoor je makkelijker mee kunt bewegen en meer kunt loslaten. 

Elke Osho-meditatie duurt een uur en bestaat uit verschillende fases, waarin je van in je lijf komen en expressie toegaat naar integratie, zodat je daarna energiek, fris en opgeruimd de dag in kunt. 

Voorbeelden van Osho-meditaties zijn de Kundalini, de Dynamic, Chakra Breathing en Nataraj.

 

Elke meditatie wordt uitgelegd en begeleid en duurt één uur. Je hoeft geen ervaring te hebben met lichaamswerk of met Osho-meditaties, iedereen is welkom.

Het is fijn voor jezelf als je open minded kunt zijn naar de meditatie en naar dat wat er gebeurt in je of bij anderen tijdens de meditatie. 

 

Vragen? Of aanmelden? Dat kan door een mail te sturen aan info@lichaamswerkarnhem.nl of via het contactformulier.

Praktische info

Wat: Osho meditatie

 

In verband met de Covid-maatregelen zijn er op dit moment geen Osho meditaties ingepland.

 

Handig om te weten

Graag zelf meenemen:

- dekentje om over je heen te doen

- eigen flesje water

- kleding: het kan fijn zijn losse en makkelijk zittende kleren aan te doen en gelaagde kleding, zodat als je het warm krijgt je iets uit kunt doen.