Osho meditatie

Osho-meditatie Arnhem

Osho heeft voor de moderne/westerse mens verschillende meditaties ontwikkeld.

Dit zijn levendige meditaties om de (westerse) mens te helpen spanningen, onderdrukte gevoelens en vastgewortelde denkpatronen los te laten en op te lossen.

Basis van de Osho-meditaties is beweging, expressie (via je lijf en door het maken van geluid) en loskomen van je hoofd.

In elke Osho-meditatie doorloop je verschillende fases, waarin je uitgenodigd wordt expressie te geven met je lijf en/of met geluid en te bewegen in vaak chaotische ritmes.

Daardoor kun je uit je hoofd komen en de 'ballast' van spanningen ontladen. Er ontstaat ruimte, nieuwe denkwijzen en je voelt je energieker, vitaler en positiever.

 

Een Osho-meditatie in een groep doen, is heel krachtig. De energie van de groep werkt versterkend, waardoor je makkelijker mee kunt bewegen en meer kunt loslaten. 

Elke Osho-meditatie duurt een uur en bestaat uit verschillende fases, waarin je van in je lijf komen en expressie toegaat naar integratie, zodat je daarna energiek, fris en opgeruimd de dag in kunt. 

Voorbeelden van Osho-meditaties zijn de Kundalini, de Dynamic, Chakra Breathing en Nataraj.

 

 

Vanaf januari 2020 bieden we elke laatste zondag van de maand een Osho-meditatie aan, in de zaal van La Capella.

Elke meditatie wordt uitgelegd en begeleid en duurt één uur. Je hoeft geen ervaring te hebben met lichaamswerk of met Osho-meditaties, iedereen is welkom.

Het is fijn voor jezelf als je open minded kunt zijn naar de meditatie en naar dat wat er gebeurt in je of bij anderen tijdens de meditatie. 

 

Wanneer: elke laatste zondag van de maand: 26 januari, 23 februari, 29 maart, 26 april, 31 mei, 28 juni 2020

Tijd: 10.00 tot 11.15 uur, inloop vanaf 9.45 uur

Waar: grote zaal in La Capella, Oude Velperweg 36A, Arnhem, vanaf april online mee te doen tegen zelf te bepalen vergoeding

Kosten: € 8,50 per keer, 4-rittenkaart: voor € 30,-

Meenemen: Er is thee. Het kan fijn zijn een eigen flesje water mee te nemen.Trek losse en makkelijk zittende kleren aan (bij sommige meditaties kun je erg gaan zweten), en het kan fijn zijn een handdoek en een eigen dekentje mee te nemen.

Begeleiders: Bregt Beerends en Mathilde Vreugdenhil 

 

Vragen? Of aanmelden? Dat kan door een mail te sturen aan info@lichaamswerkarnhem.nl of via het contactformulier.